Verdriet en ongeloof...

Mevr heeft 11 dagen in het ziekenhuis gelegen, alleen maar nare onderzoeken gehad en steeds zieker geworden, nu heeft de oncoloog beslist dat er geen behandeling meer mogelijk is, mevr is terminaal, dwz in de laaste 3 maanden van haar leven.
De Rijksoverheid geeft aan dat mensen zelf mogen bepalen waar ze willen sterven.
Mevr wil niets liever dan naar huis om daar te sterven, en de laatste weken die haar nog resten samen met haar 2 zoontjes van 5 en 8 jaar oud en haar man door te brengen. Dhr is echter totaal op, de tijd die zijn vrouw in het ziekenhuis lag wilde hij zoveel mogelijk haar bijstaan, de zorg voor de kinderen en in mindere mate de zorg voor het huis, hebben hem gesloopt.
De oncoloog geeft aan, u mag naar huis, op voorwaarde dat de zorg goed geregeld is dwz 24 uur per dag zorg. Mevr gebruikt zuurstof, heeft een blaascatheter, een morfine pompje tegen de pijn, en door de dag heen vele niet planbare momenten zorg nodig zoals extra spuitjes voor de pijn en misselijkheid.
De transfer verpleegkundige van het ziekenhuis geeft aan dat ze reeds 16 organisaties , groot en klein benadert heeft deze mevr in zorg te nemen, maar hoe verdrietig ook , er is geen zorgorganisatie die mevr deze zorg kan bieden. Er is onvoldoende persooneel voor handen in de wijk.
Nu komt de vraag bij mij aan of wij mevr 24 uurszorg kunnen bieden. Dat is mogelijk we hebben een team vrij, verpleegkundige en ziekenverzorgende niveau 3 , gespecialisteerd in de palliatieve / terminale zorg.
Echter ik moet aangeven , u heeft de verkeerde zorgverzekeraar, die gaat slechts 12,6 uur vergoeden en geen 24 uur.

rob

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Inloggen or Registreren