Pallister - Item gefilterd op datum: januari 2017

Kerstmis

  • Gepubliceerd in Blog
  • Gepubliceerd in

Dhr is ernstig ziek, terminaal. Hij genoot altijd zo van de kerst, voor hem het hoogtepunt van het jaar. Ik ga met hem in gesprek en kom er achter waarom de kerst voor hem het hoogtepunt van het jaar is. Hij heeft 4 kinderen, allevier met een partner en 8 kleinkinderen, allen met een partner en tenslotte ook nog 4 achterkleinkinderen. Zijn vrouw is tot groot verdriet van de familie 5 jaar geleden overleden. Toch is de kerst het hoogtepunt van het jaar, zoals dat ook altijd voor zijn vrouw was. Die eerste kerstdag wordt altijd gevierd met de gehele familie, niemand mag ontbreken. Met worstenbroodjes en warme chocolademelk wordt het samenzijn tot een feest gemaakt.

Voor dhr duurt de kerst nog lang, nog ruim 2 weken! Als je ernstig ziek bent kun je niet ver vooruit kijken, wel hopen...

In gesprek met zijn kinderen besluiten we de kerst 'naar voren' te halen. Waarom 2 weken wachten? De kinderen zorgen voor een prachtige boom en de kleinkinderen tuigen hem op. Worstenbroodjes worden besteld bij de bakker en op 11 december viert de hele familie kerst op de manier die ze altijd gewend waren. Dhr geniet van het samenzijn en de aandacht. Twee dagen later is dhr overleden.

Abonneren op deze RSS feed

Inloggen or Registreren