Interessante links

Psychosociale Counseling Katja Ngo

Psychosociale Counseling is bedoeld voor mensen en kinderen die hun evenwicht kwijt zijn. Als je in een pijnlijke situatie of levensfase zit en tijdelijk gripverlies ervaart. Begeleiding tijdens een ziekteproces van jezelf of een dierbare. Hulp bij rouwverwerking.

Door mijn verpleegkundige achtergrond met 15 jaar ervaring op de verloskamers heb ik mijn vakgebied als therapeut onder andere gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere, kraamvrouwen en hun partner. Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind.

Counseling valt bij de verzekering onder alternatieve geneeswijzen/complementaire zorg en wordt door een groot aantal verzekeringen (deels) vergoed, zonder betaling van eigen risico.

www.counseling-warande.nl

 

klein geluk voor de mantelzorgerKlein geluk voor de mantelzorger

Met 'Klein geluk voor de mantelzorger' schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen. Want wie niet oppast vergeet zichzelf, met alle gevolgen van dien. Dit boek bevat praktische suggesties, interviews en verwijzingen naar inspirerende boeken en websites.

www.kleingeluk.nu

 

Zorgkaart Nederland

Op Zorgkaart Nederland kunnen cliënten en/of hun familie, anoniem, hun mening geven over alle Nederlandse zorgaanbieders. Lees hoe mensen Pallister waarderen, wij zijn er trots op!

www.zorgkaartnederland.nl

 

Uitvaartfotografie Marion Jebbink

Van alle bijzondere momenten in een mensenleven worden foto's gemaakt. Dat ook sterven en afscheid nemen intense momenten zijn om vast te leggen is helaas niet vanzelfsprekend. Door het taboe dat er op rust voelt het fotograferen van en rondom een overlijden maar al te vaak erg ongemakkelijk. 'Ik zou nooit foto's van een overleden dierbare willen hebben, ik herinner ze mij liever zoals ze bij leven waren', is een uitspraak die ik maar al te vaak hoor. Toch blijkt dat men, soms pas na jaren, steeds vaker de behoefte voelt om terug te willen kijken. Een reportage is dan een waardevol bezit. Omdat ik weet hoe kostbaar deze laatste herinneringen zijn zorg ik ervoor dat die laatste moeilijke momenten en het allerlaatste afscheid mooi en respectvol bewaard blijven. Ook voor kinderen die nog te klein zijn om te beseffen wat er gebeurd of voor hen die niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn is een herinneringsboek een mooie manier om toch betrokken te zijn.

Marion heeft ook de foto's op deze website gemaakt.

www.marionjebbink.nl

 

Budgethoudersvereniging Per Saldo

Voor informatie, advies en ondersteuning over het PGB.

www.persaldo.nl

 

Zorgadviesbureau van de Plas

Zorgadviesbureau Van de Plas is een adviesbureau waar u met al uw vragen over zorg en welzijn terecht kunt. In ons land is er heel veel mogelijk op het gebied van zorg en welzijn. Veel mensen lopen echter vast in het doolhof van voorzieningen en de wirwar van regelgeving. Vanuit uitgebreide vakkennis en ervaring, zet Zorgadviesbureau Van de Plas voor u alle mogelijkheden van zorg op een rij. Vervolgens krijgt u een persoonlijk advies op maat. Heel belangrijk daarbij is dat u het in duidelijke taal krijgt uitgelegd. Dat alleen al geeft rust. Als u dat wilt kan Zorgadviesbureau Van de Plas zelfs alle zaken rondom de zorg voor u regelen.

www.zorgadviesvandeplas.nl

 

De Levensboom

De Levensboom is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg in de zorg. Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel.

www.levensboom.com

 

Integraal Kankercentrum Nederland

IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) is het kennis- en kwaliteitsinstituut voor zorgverleners in de oncologische en palliatieve zorg. IKNL draagt bij aan het verbeteren van de zorg rond kanker door het verzamelen van gegevens, het opstellen van richtlijnen, het bewaken van kwaliteit en het faciliteren van samenwerkingsverbanden.

www.iknl.nl

 

Stichting Wensambulance

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien. Naar familie toe. Of die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze aan bed gekluisterd zijn bijvoorbeeld – en zittend vervoer niet meer mogelijk is. WensAmbulance Brabant brengt deze terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plek.‚Äč

www.wensambulancebrabant.nl

 

Inloggen or Registreren